Epic Fail.

2 10 2011

I am one. Oziroma, moje neznanje v renderiranju ali exportiranju (odvisno od programa) videov dobiva epske razsežnosti.

evo, za soundtrack pa Muse, k je preveč trapast za na suho brat vse skp.

YouTube slika preogleda

Pred časom so mi zaupali neko Canon digitalno kamero. Fuck yeah! So bile takrat moje misli in cela navdušena posnela svojo pot domov in vsaj še ene 200 naključnih kratkih filmčkov (par sekund pa to). Luštn, vse kul tut ta nek čudn .mts format mi programi prepoznajo, tko da še en win. Lotim se jest urejanja neke reportaže ampak se mi je pol mal zataknalo, k se mi mal ni dal pa pol mal ene druge reči pršle vmes, pa je šlo to mal na čakanje. Dokler nism par dni nazaj bla na obisku pri M.

Seveda vzela s sabo vse fotoaparate in kamere. To bom lahk snemala, sem si mislila. Ja sej so far so good. Smo šle na Celjsko kočo, smo se pelale s tem nekim Bob Kartom in itak celo pot posnele. Pol sm jes to na hitrco mal zeditirala, da bo M mela en tak filmček za spomin. Vse kul, dokler se nism lotla renderirat (sony vegas renderira, premiere exportira). Že tko je bil video kr velik, ker je ta kamera neki HD pa ne vem kva še in je bil 5 minutn video ene 500Mb velik. Seveda, bolj k sm probavala renderirat na različne načine, bolj se je njegova velikost povečevala in je trajalo vse skp celo večnost. No, pol k se je enkrat zrenderiral, sm ta nov fajl še enkat zrenderirala, in se je mal zmanjšal in to je blo to tisti dan.

Kul, pol sm posnela neko okroglo mizo, k je trajala ene 80 minut in ugotovila, da kamera sama reže videe na 22minutne kose. Vsak dan neki novega… In potem sm si rekla, ajde bom pa tole probala v iMovie-ju zmontirat in spakiram vse pa grem na radijo, kjer mamo iMaca in tam ugotovim, da pa i-faking-Movie ne prepozna .mts formata. Ja juhej, lohk bi predvidela, da se bo kej takega zgodilo. No, to je blo včeri, zdej pa že celo jutro poskušam najdit nek .mts converter, k je zastojn. no sej tega se mi zdi da sm našla. Sam kaj ko pa se pol pojavi problem k se je zrenderiral ob 6ih zjutri…

Sm se zbudila ob 5ih (kr tko, sama od sebe) in zmontirala te filmčke od okrogle mize v vegasu. Pa sm jo dala renderirat in šla spat nazaj. In pol ob 11ih ugotovila, da se je velikost zadeve iz 8GB povečala na 137GB. Seveda je zdej v formatu .avi, k ga pa malo prej odkrit .mts converter ne jebe, tko da zdej iščem še neki, kar zna .avi zmanjšat. In gledam oglase na mimovrste za nov računalnik, k tale star leptop je že str in počasn. Ma ne, sej je pridn in lohk vse počnem z njim, edino pr renderiranju videov ga mal nesejo leta.

Sej nekje vmes sm tut zvedla, kaj za en format sploh je .mts in zakaj men to vse dela.

nč.. grem naprej gruntat kako nekak optimizirat vse skp. se seveda toplo priporočam za kak moder nasvet.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>