The past.

11 10 2011

22:22 (vidim v tem trenutku)

In sedaj se samo še odločim za en primeren soundtrack, ker imam namen malce pomodrovati, pa je lažje ob spremljavi. Tako, da gre vsa moja zbirka glasbe v player in na random :D

Evo, popolno! SBTRKT – Trials of the past

YouTube slika preogleda

Trials of the past. Preizkušnje preteklosti. Vedno nam nekako visijo nad glavo, kot tist črn nevihtni oblak, ki se je v risankah lotil zasledovati najbolj nesrečnega risančka daleč naokoli. Tudi sama imam svojo dozo nekih preizkušenj za sabo, ampak s samozavestjo lahko rečem, da sem jih prestala in to z odliko. Počutim se že tako in za vse probleme in težave, ki se mi postavijo pod noge najdem rešitev. In tiste nerešene niso nerešene, ker nebi vedela kako, ampak zaradi nekih drugih bolj ali manj zavestnih odločitev, ki sem jih sprejemala tekom časa.Počutim se, kot da zmorem vse na svetu edino sistem, ki se drži nekih pravil mi mogoče malce meša štrene na kakšnih področjih, predvsem kar se iskanja služb tiče. Jeba je, če znaš ful reči, ampak za nobeno od njih nimaš narejenega faksa, ali vsaj kakšnih papirjev, da jih znaš. To je kar malce frustrirajoče na trenutke, ampak nič ne de, vzamem to in vidim, kaj lahko storim s tem.

Ljudje smo posebni v tem, da se spomnimo reči za nazaj se mi zdi, vsaj v tolikšni meri. Ne vem, kako je s sloni, menda imajo tudi dober spomin, ampak česa se pa ima slon za spomnit, ki hodi po travnikih in gozdovih Indije in Afrike? On potrebuje samo dober navigacijski sistem in je. Mi se moramo pa spomnit vseh prigod iz otroštva in kasneje študentskih let. Pomembno se je spominjati, kdaj si se ga prvič napil in prižgal cigaret. Nerodnejša, kot je situacija, več je smeha za mizo, ko se zvečer zbereš s prijatelji ob pečenem kostanju in moštu. Ne, da sama počnem te reči. Samo teoretik sem.

Zanima me, če bi sloni imeli tako pestro življenje kot mi, ali bi še vedno se spomnili vsega? Navsezadnje se kot sloni samo sprehajajo, mulijo travo in kopajo v rekah.

Mi pa se moramo naučitih vsega hudiča stvari in potem te že vrtcu začnejo psihirat z rečmi kot, “ja v koga si pa ti zaljubljen?” In potem se to vleče čez celo osnovno šolo. Najprej si deklice sploh ne upajo v krilu priti v šolo, kasneje tam v enem petem, šestem razredu, ko se počasi začne puberteta in so se že našle prve neprimerne revije pod blazinami ali vsi tisti koledarji v garažah, pa se že začnejo prva strta srca. Ampak takrat ni še nič resnejšega in čez leta se z nostalgijo spominjamo teh časov. Vsak neuspeh se pozabi v parih dneh in že pride na vrsto naslednja sošolka ali sošolec.

Srednja šola, mnja.. tam so pa potem že te malce resnejše in potem odkriješ Nirvano, si strgaš kavbojke, čeprav sedaj se takšne da že kupit, in postaneš del trenutne hip subkulture.

Eni prej, drugi kasnej ampak slej ali prej pa najdeš tistega nekoga, ki te popolnoma očara in ti njega nazaj. Obojestransko je! Super woho! Let’s Fall in love and be the envy to the world.  Super, ne rečem. Za nekatere je to to, ampak večina nas iz tega pridobi samo še eno bolečo izkušnjo več. Ampak ta ni taka osnovnošolska, ki jo preboliš v parih dneh. Ta je tista ki te zjebe za par mesecev, kakšne celo za več let.  In o kako zelo prav bi prišlo, če bi človek to lahko samo pozabil, se dal na off in nikdar več se spomnil, da je ljubil in izgubil.

Bolečina. Močna je in ko se te najbolj poloti in te muči, se zdi da celo večnost in res si želiž, da bi bilo že konec, pa še traja malo dlje in ni ji videti konca.

Pa še malo za nameček.

To si boš zapomnil, si misli bolečina in še ne pojenja. Ampak s časoma le oslabi in potem celo izgine. Ampak spomin na njo je še kako živ.

In v izogib ponovitve te bolečine se ljudje zabarikadiramo v te svoje male nevidne trdnjavice, okrog skopljemo jarek in vanjga naselimo krokodile in aligatorje. Nihče ne bo več prišel znotraj mojega obzidja, nihče ne bo več čutil topline mojega kamina, ki je metafora za srce in ljubezen. Mogoče komu spustim dvižni most in mu pokažem vrt, v katerem gojim paradižnike in zelišča.

Spomin je naše, hm.. si upam reči največje prekletstvo? Naj bo, zavoljo bistva tegale besedičenja je spomin naše največje prekletstvo in hkrati najmočnejše orožje.

Spomniš se kako je bilo, kaj je šlo narobe in kako zelo bolelo je. Ampak vse te napake, mar so res napake? Vsa ta dejanja in njihove posledice, to vse nas pelje po neki poti in najbrž z razlogom. Tukaj je v bistvu na tebi samem, kaj rabiš verjet. Če moraš verjet, da se vse zgodi z razlogom, potem verjami to. Če ti je lažje, da verjameš v to, da si sam svoje sreče kovač, potem verjemi to. V življenju je zelo pomembno da ima človek nekaj v kar verjame. In dokler ima nekaj v kar verjame, ga to žene naprej.

Pa da nadaljujem naprej misel o tem, kako je spomin prekletstvo in hkrati orožje… Spomin na preteklost nas naredi bolj oprezne, previdne. Ne bomo se kar na vrat na nož spustili v neko romanco z nekom, v kateri ne vidimo perspektive.

pa klinc! to sploh ni to o čemer sm hotla.. ja preteklost ja, hotla sm govort o preteklosti in kako vpliva na nas, hotla sm povedat, da se jo je potrebno spominjat ampak ne pa oklepati z vsemi štirimi.  Hotla sm rečt, da se faking osredotoči na prihodnjost ne pa gledat nazaj in že tisotič pogrevat ene in iste župe. Drek je še vedno drek, ni važno s katerega kota ga gledaš in preteklost je kakršna je. Kul, ful dobr, pa kaj pol če ti je nekdo strl srce, Move the fuck on! I did. And it’s f-ing fantastic. I fell free and impowerd.

I don’t fucking care if  it ends and I get hurt, hell I’ll even let you hurt me, If you’re afraid of being hurt, how’s that sound? Fuck it, leave all that love bullshit out, just give me the pain, I can take it.  Fuck yeah, pain is what I want. Love is so 20th century. Pain is the new love!

Ok, lol.. včasih me kr mal odpele.. ampak ja, res se mi zdi da se folk preveč oklepa preteklosti in ne more napredovat v prihodnost. What if?

What if?

What if?

What if? Yes, what IF, but IF didn’t happen, you know what happened. That’s what happened and that’s what you’ve got to work with for the future.

All your What Ifs are invalid.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !