After the rain comes sunshine.

15 10 2011

And after an imotional breakdown, a storm I could also call it, came the sun with a rainbow and Rubik’s cubism and spaces-invaders and life is great again.

To je bilo predvčerajšnjim. Včeraj pa sem se po spletu okoliščin znašla kar na treh koncertih. No, dva koncerta in en release party založbe RX:TX.

No ampak dejmo it po vrsti.

YouTube slika preogleda

Damir Avdić pri Gorjancu mal ven iz Ljubljane. Plan je bil sicer it na neko predavanje o digitalizaciji analognih nosilcev medijev, ampak je po spletu okoliščin prišlo do zajeba in je blo predavanja že konec, ker se je namesto ob 19ih začel ob 15ih. Ampak nič ne de, ker je menda itak bil bolj promo predavanje za Trinovo.  No za after je pa Damir Avdić odžagal ene par svojih viž in morm rečt da ful respekt tipu. Sam s kitaro, nobenga orkestra, nobenga lajtšova, sam on in njegova kitara, ampak tip je res psiho. Bosanski psiho mu menda tut pravijo.

No, žal zarad naslednjega koncerta na meniju Damirja nism poslušala do konca, in če bi človek znal videt v prihodnost, bi ga. Ampak ker pač ne, se je zgodil premik do Kina Šiška, kjer je bila na meniju neka mlada bejba z Avstrije, ki deluje pod imenom Soap and Skin.

YouTube slika preogleda

Pride na oder in se usede za klavir. Na njo sije en ozek vertikalen snop svetlobe.  In to je bla faking edina podobnost z Diamando Galás, ki jo dovolim. Ker kdorkoli se je spomnu primerjat to mulko z Diamando je faking vosu. Al pa je pač to naredu, zato da bi mal spodbudil zanimanje za koncert, ker drugače bi pač bil pušjona. V glavnem, za burek nima ta modelka v primerjavi z Diamando.

No, prvi konad je bil zaigran na klavir in ona je pela. In ko je začela pet, sem si mislila, o jezus še ena s tem vokalom al kaj?! Tišina. Potem malce podrsa po touchpadu svojega mac booka in iz zvočnikov prihrumi neka darkerska elektronska podlaga. Premakne se do mikrofona na robu odra in neki poje čez… tišina. Na oder se primaje enih 5 ali šest modelov z klasičnimi inštrumenti ala violina, kontrabas, trobenta in še kaj, ter ena spremljevalna vokalistka. Oblečeni so v pomečkane uniforme z nekimi random simboli na prsih. S tem spomnejo na znamenite Kraftwerk, ampak hkrati izpadejo samo cenen ripoff le teh. skupaj izvedejo tretji komad. Tišina. Četrti komad pa je bil mešanica vsega trojega, modelka na klavirju, klasični inštrumenti in elektronska podlaga, ki je preglasila vse ostalo. V tem stilu se je nadaljevalo še nadaljnih par komadov, potem pa se je osredotočila bolj na petje in klavir. Nekje vmes je bilo zaznati priredbo komada Voyage Voyage, o kateri smo vsi imeli mešane občutke, pravtako tudi o komadu Pale blue eyes, ki ga je izvedla za konec in katerega avtor je Lou Reed,

Že komadi sami me niso ganili, to da pa je med vsakim komadom bila tišina in po možnosti se je še igrala s svojim mac bookom me je predvsem zmotilo. Zvočne podlage so bile všečne in če bi bila na njenem mestu bi se rajši posvetila produciranju še več take glasbe. Petje in klasične inštrumente bi pa opustila. Predvsem se je tudi zgubil smisel žive spremljave, ker jo je večino časa preglasila elektronska podlaga z računalnika. Vse skupaj je bilo precej teatralno ampak brez pravega občutka ter brez repa in glave.

Je bila pa zelo dobra osvetljava dogodka, in ko je po koncu koncerta prišlo do izmenjave občutkov je nekdo rekel, da so 60% koncerta naredile lučke. Moram reči, da se kar strinjam, lučke so bile res dobro premišljene in smiselne.

No ampak bodi dovolj o žajfah in koži. Gremo rajši na releas party založbe RX:TX v Chanel Zerro, kjer je svoj prvenec predstavljal Oknai.

In je blo čist dobr! Za ogrevanje sta poskrbela Borka pa še en in pol okrog dveh je pričel s svojim setom Oknai. Luštn, žal pa nism bla do konca, ker sm že od sedmih zvečer po različnih placih stala, tko da se mi res ni več dal, ampak kul, Oknai je hud, tko da priporočam v posluh, mogoče celo nakup CD-ja :)

Slaba stran Chanel Zerra je sam to, da mi zdej lasi u iber smrdijo po čikih…

O aja, pa Luka Marčetiča sm spoznala.

In prvič sm jedla neki kar ni burek pr Olimpiji. Morm rečt, da kr dobra reč in se bo sigurno še kdaj znašla na mojem “to lazy to cook so I’ll just gof of some fast food” meniju.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !